• myMPlists
 • Βοήθεια
 • Σύνδεση
  • GR
  • EN
  • RU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ποιοι είμαστε

Στην MP ILLUMINATION -από το 1973- σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και παράγουμε φωτιστικά σώματα αρχιτεκτονικού φωτισμού για τους αρχιτέκτονες, τους σχεδιαστές και τους αναδόχους έργων για την ενσωμάτωση αυτών των φωτιστικών σε οικιστικά, εμπορικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Η MP ILLUMINATION – ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ  ειδικεύεται στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και την παραγωγή φωτιστικών αρχιτεκτονικού φωτισμού και συστήματα φωτισμού για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Έχοντας έδρα στην Αθήνα στην περιοχή του Σκαραμαγκά από το έτος 1973, η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας  έγκειται στην άριστη γνώση και πείρα της τεχνολογίας φωτισμού, στη χρήση υψηλής τεχνολογίας απόδοσης και προτύπων ασφαλείας, καθώς και στη σύγχρονη αισθητική σχεδιασμού.

Η MP ILLUMINATION διαθέτει το φάσμα των προϊόντων, την εμπειρία και τη γνώση ώστε να καλύπτει τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του έργου σας. Η ευρεία σειρά των προϊόντων προορίζεται  για σπίτια και ξενοδοχεία, γραφεία και κτίρια, νοσοκομεία, αεροδρόμια,  και για εξωτερικούς πράσινους χώρους, είτε μικρής είτε μεγάλης ανάπτυξης έργου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών, στην MP ILLUMINATION αναπτύχθηκε in-house τμήμα σχεδιασμού, R&D, ελέγχου ποιότητας, δοκιμών και διαδικασιών παραγωγής. Τα φωτιστικά σώματα κατασκευάζονται, ελέγχονται και δοκιμάζονται σύμφωνα με το γενικό πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στα εξαρτήματα φωτισμού EN-60598 και φέρουν το σήμα CE στο σώμα και τη συσκευασία τους. Οι δοκιμές για την ασφάλεια των φωτιστικών σωμάτων  πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια δοκιμών του ΕΛΟΤ. Επιπλέον, MP ILLUMINATION είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 από την DQS Γερμανίας για το σύστημα διαχείρισης  ποιότητας διαδικασιών και εσωτερικής οργάνωσης διαδικασιών. Επιπροσθέτως, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα υπηρεσιών OEM για παραγωγή φωτιστικών ειδικού φωτισμού σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Η MP ILLUMINATION προωθεί την οικολογική συνείδηση και επενδύει σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Η MP είναι μέτοχος της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε., ένα σύγχρονο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ.

Η εταιρεία, τα κεντρικά γραφεία, ο εκθεσιακός χώρος  και το εργοστάσιο βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή του Σκαραμαγκά, πολύ κοντά στα ναυπηγεία, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν 7,000 m².

MP ILLUMINATION φέτος στοχεύει στο να αναπτύξει  νέες συλλογές προϊόντων και την προώθηση  τους στις διεθνείς αγορές , όπως επίσης και στην έκδοση του νέου έντυπου κατάλογου προϊόντων 2015-2016.

 

 

 

Τι κάνουμε

In-house σχεδιασμός

Η διαδικασία σχεδιασμού προϊόντος της MP ILLUMINATION βασίζεται στις πιο πρόσφατες τάσεις στην αρχιτεκτονική και τις απαιτήσεις της αγοράς, και ακολουθεί τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η ομάδα σχεδίασης επικεντρώνεται στην εξισορρόπηση της αισθητικής, της λειτουργικότητας, της  πρακτικής εγκατάστασης και της τεχνολογίας του κάθε προϊόντος, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η αναλογία ποιότητας και ποσότητας του φωτιστικού αποτελέσματος.

R&D και ποιότητα

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της MP ILLUMINATION αποτελείται από μηχανικούς και σχεδιαστές οι οποίοι ακολουθούν διαδικασία 5 σταδίων για να διασφαλίσουν πως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί και παραχθεί έτσι ώστε να υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του πελάτη.

 • Σχηματική σχεδίαση,
 • Σχεδιασμός ανάπτυξης,
 • Συγγραφή τεχνικών δοκιμίων,
 • Δοκιμές ελέγχου ποιότητας,
 • Εφαρμογή

Παρόλο που η τεχνολογία φωτισμού είναι γρήγορης εξέλιξης και νέες εφαρμογές αναπτύσσονται κάθε χρόνο, σε κάθε φάση της παραπάνω διαδικασίας  οι εμπειρογνώμονες της MP εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες αρχές ποιότητας και ασφάλειας.

Μελέτη φωτισμού και Συμβουλευτική εφαρμογή

Η ομάδα σχεδιασμού και εφαρμογής παρέχει μελέτες φωτισμού και προτείνει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος. Η ομάδα σχεδιασμού είναι ειδικευμένη στο σχεδιασμό και τη διαβούλευση αρχιτεκτονικού φωτισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Τεχνολογία και LED

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η ταχεία πρόοδος στην εξέλιξη της τεχνολογίας LED  περιγράφεται ως η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην τεχνολογία φωτισμού για δεκαετίες.  Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογία LED όπως αυτά του έξυπνου χειρισμού, της διάρκειας ζωής, της συντήρησης και του κόστους λειτουργίας, προσδίδουν διάφορες δυνατότητες για ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό. Η MP εφαρμόζει την τεχνολογία LED στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος, όπως επίσης και στις προσαρμοσμένες κατά παραγγελία λύσεις.

Ο φωτισμός με χρήση LED προσφέρει απαράμιλλη απόδοση εάν συνδυάζεται από τη χρήση των κατάλληλων υλικών. Επίσης, η χρήση LED χαρακτηρίζεται ως υψηλής απόδοσης επένδυση, καθώς προωθεί την αντοχή και την απόδοση μέσω της μείωσης της ενέργειας, της ελαχιστοποίησης της θερμική απόδοσης, των μειωμένων αναγκών συντήρησης και η μεγάλη διάρκεια ζωής.

Περιβάλλον και ασφάλεια

MP ILLUMINATION προωθεί την οικολογική συνείδηση και επενδύει σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον και την υγεία ως προτεραιότητα, και έχουμε υποχρέωση ώστε αυτά να διασφαλίζονται μέσα από όλες τις διαδικασίες κατασκευής.

Η βασική μας αρχή είναι η σχεδίαση και η ανάπτυξη φωτιστικών σωμάτων υψηλής ποιότητας προτύπων που ενσωματώνουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και της τεχνολογίας LED, τα οποία φωτιστικά συντελούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η MP είναι μέτοχος της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε., η εταιρεία ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων.

Παραγωγή

Η γραμμή παραγωγής της MP ILLUMINATION αποτελείται από περισσότερα από δεκαπέντε κατηγορίες που καλύπτουν το πλήρες φάσμα με περισσότερα από 2,000 μοναδικά για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους φωτιστικά, ιδανικά για κάθε απαιτητική εφαρμογή, όπως γραφεία, εμπορικά κέντρα, μουσεία, αεροδρόμια, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύγχρονες κατοικίες, κοινόχρηστους χώρους, δημόσιους δρόμους, πλοία, εργοστάσια, τοπία.

Με την πάροδο των ετών, η συλλογή προϊόντων της MP ILLUMINATION κυμαίνεται από made-to-measure προφίλ έως ένα ευρύ φάσμα φωτιστικών κρεμαστά και χωνευτά οροφής, από φωτιστικά ράγας έως frameless σποτ, από επίτοιχα φωτιστικά έως χωνευτά εδάφους, και φώτα κήπου.

 

 

 

Πιστοποιήσεις

Η MP ILLUMINATION είναι διαπιστευμένη με πιστοποιητικά για την ανάπτυξη και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας βάσει δοκιμών από αναγνωρισμένους οργανισμούς.

Σταδιοδρομία

Οι συνάδελφοί μας επιλέγονται με βάση την ικανότητα τους, τη γνώση και την εμπειρία τους να προωθήσουν τον φωτισμό. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις παρακάτω θέσεις εργασίας, και αν θεωρείτε ότι είστε οι κατάλληλοι να ενταχθείτε στην ομάδα μας, στείλτε μας βιογραφικό σας αναλόγως.

Ειδήσεις και εκδηλώσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...